Jdi na obsah Jdi na menu
 


Povodně - Brantice 20-22.9.2024

24. 9. 2024

POMOHLI JSME, JAK SE DALO

 

V nedělní podvečer jsme se vrátili z obce Brantice, která byla zasažena ničivou povodní, kde jsme působili tři dny. S sebou jsme přivezli materiální a finanční pomoc od občanů Vratíkova, za což moc děkujeme, která byla na místě s díky přijata.

 

Naše činnost na místě spočívala v odklízení zničeného vybavení domácností, nánosů bahna, čerpání vody ze sklepů a odstranění stromů. Za těchto pár dní nám prošlo rukama stovky kilo materiálu a bahna, a naše technika odčerpala desetitisíce litrů vody, bez jediné závady. 

 

Velké poděkování patří městu Bruntál, který nás ubytoval ve svých prostorech, kde byla možnost se vysprchovat teplou vodou, nabít naše telefony a usušit zásahové oblečení a boty. 

 

Stravování probíhalo u sběrných center, kam se soustřeďovala veškerá přicházející pomoc z celé republiky. 

 

 V neposlední řadě, patří velké poděkování i místním občanům Brantic, protože i když je zasáhla pohroma nedozírných následků, tak by se pro nás rozdali. Jejich vděčnost a projevy díků nezná mezí. Když už jsme byli unavení, tak jejich obejmutí nebo podání ruky s takovou vervou a vděčností, pro nás byla ta největší odměna a vzpruha do další práce.  

 

Na úplný závěr patří poděkování i našemu zřizovateli, že nám umožnil vyjet na pomoc.

 

 Situace na místě je velmi vážná a bude nutné, aby se v následujících měsících dostala postiženým obcím maximální možná podpora.

 

Jsme tu pro vás- Vaši Hasiči Vratíkov

Obec Vratíkov

Město Boskovice

Město Bruntál - město mezi horami a vodou

Obec Brantice

 

Náhledy fotografií ze složky Povodně - Brantice 20-22.9.2024